Hirdetés

Leleplezte a Z390 és az X399 lapkakészleteket az Intel



|

A Z390 Express jelenti majd a csúcsot a Coffee Lake és a Cannon Lake processzorokhoz, míg az X399 Express HEDT-fronton újít.

Hirdetés

Az Intel szokásos módon véletlenül, hivatalos dokumentációkba rejtett információk útján erősítette meg néhány újdonság érkezését. Konkrétan a Z390 Express és az X399 Express lapkakészletek közelednek, illetve az ezekre építő alaplapok. 

Hirdetés

A Rapid Storage Technology driver frissített dokumentációja mindkét lapkakészletet megemlíti, és azt is tisztázza, hogy milyen processzorokat támogatnak. 

A csúcsot jelentő Z390 Express a jelenlegi Coffee Lake processzorokat és a közelgő Cannon Lake CPU-kat támogatja. Eközben az X399 Express HEDT-fronton indul, és a Coffee Lake-X, valamint a Cannon Lake-X modelleket kezeli majd. 

Mi történik az X299-cel? A táblázat szerint a lapkakészlet a Skylake-X és a Kaby Lake-X processzorokat kezeli. 

A Z390-es csúcs-chipset egyébként az audioszabványok terén is nagy megújulást hoz. Az Azalia HD audiospecifikációval szakít az Intel, és áttér a Programmable Quad-Core Audiora, SoundWire digitális audiointerfésszel. A lapkakészlet a 10 Gbps-os USB 3.1 portokat is kezeli majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.