Hirdetés

Firmware-hiba miatt ment tönkre sok Lenovo ThinkPad USB-C portja



|

Egy hibás firmware elég volt ahhoz, hogy bedobja a törölközőt az USB-C port számos ThinkPad laptopon. A Lenovo is megszólalt.

Hirdetés

Az utóbbi időben több helyen is arról cikkeztek, hogy gond van a Lenovo ThinkPad laptopok Thunderbolt kontrollerével. Sorra haltak be az USB-C portok. Végül kiderült, hogy nem magával a kontroller chippel voltak gondok, és nem is túlmelegedés okozta a hibát. Azóta a Lenovo is megerősítette, hogy egy tavaly kiadott hibás firmware a probléma forrása. 

Hirdetés

Ez idővel a Thunderbolt kontroller SPI-ROM-jában visszafordíthatatlan károkat okozott. Megvan egyúttal tehát a magyarázat arra is, hogy sok érintett rendszer miért működött évekig hiba nélkül. A jelenség akkor kezdődött ugyanis, amikor a szóban forgó Intel firmware-frissítés tavaly megjelent. 

A Lenovo szerint a hiba csak minimálisan érinti a felhasználókat, de ha valaki mégis problémákat tapasztal, keresse fel a gyártó ügyfélszolgálatát. Azt ugyanakkor egyelőre még senki sem tudja, hogy mi lesz azokkal, akiknek időközben lejárt a laptopra szóló garanciájuk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.