Hirdetés

Frissített ThinkPad laptopokkal támad a Lenovo



|

A T, az X és az L szériás laptopok is frissültek, akad OLED és 4K kijelző, valamint AMD Ryzen 4000 Pro mobil processzor is az újdonságok között.

Hirdetés

A Lenovo bemutatta a legújabb ThinkPad laptopjait, amelyek némi névváltást is hoztak magukkal, az egyszerűsödött elnevezések miatt talán kissé könnyebben tájékozódunk majd az egyes modellek között. A T, az X és az L széria mind frissültek, és bár dizájnban maradtak a régiek, nem csak az újabb generációs CPU a frissítések lényege. Az új funkciók közé sorolható például a Modern Standby (mindig bekapcsolt és kapcsolatban lévő mód), a Wake on Voice (a hangvezérléses indítás az előbbi lehetőség hatékonyságát fokozza), a WiFi 6, a Dolby Audio hangrendszer, valamint a Dolby Vision. Míg egyes modellek kizárólag Intel chippel lesznek vihetőek, addig más verziókban választhatunk 10. generációs Intel Comet Lake vPro processzor vagy új AMD Ryzen 4000 Pro Mobile chip között. Ezzel a Lenovo az első, amely beépíti az AMD új mobil lapkáit.

Hirdetés

A valaha volt legsikeresebb T széria 14 és 15 hüvelykes modellekkel újított, ezekbe a Windows 10 Pro rendszerű gépekbe az Intel és az AMD CPU-k is kérhetőek. Az X széria nagyon hasonló ezekhez a gépekhez, de full HD-s, 300, 400 és 500 nit fényerejű, akár érintős kijelzőkkel rendelhetjük. Az ePrivacy szűrős verzió a hátunk mögül kukucskálóktól véd. Ez a család egyébként a névváltás miatt a tavalyi X390 modell utóda, továbbra is 13,3" méretben, a Yoga variáns kijelzője pedig értelemszerűen itt is 360 fokban visszhajtható. Az AMD chipes verzió csak a normál X13-ból választható, amelyben akár 32 GB RRD4 RAM dolgozhat, míg a Yoga 16 GB maximumot tud. A tárhely mindkét esetben maximum 2 terabájt PCIe SSD lehet.

A T szériában a tavalyi T490 / T590 után szintén jött az átnevezés, így T14, T14s és T15 elnevezéssellehet keresni az idei eresztést. A külső itt sem változott (mondjuk az elkötelezett ThinkPad-fanok ölnének is ilyesmi láttán), de itt is van egy csomó választható kijelző-opció. Itt is él mindegyik modellnél az Intel vagy AMD processzor közötti választás lehetősége. A T14 és T15 akár 48 GB DDR4 RAM-mal és 2 TB PCIe SSD-vel, valamint külön NVIDIA GeForce MX330 grafikával is kérhető, a T14s-ben viszont nincs GeForce opció és 32GB RAM a maximum.

Az elérhető árcímkével hirdetett ThinkPad L széria(a névváltás után L13, L13 Yoga, L14 és L15 elnevezés alatt) laposabb és könnyebb lett, a Windows 10 Pro pedig ujjlenyomat-olvasóval is használható.

Mindegyik új ThinkPad a második negyedévben válik elérhetővé, modelltől és kiépítéstől függően 649 dollártól 1029 dollárig terjednek az alap indulóárak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.