Hirdetés

Lenyűgöző látványt ígér a DisplayHDR True Black



|

A VESA bemutatta a DisplayHDR True Black szabványt, amit alapvetően OLED- és microLED-kijelzőkhöz talált ki.

Hirdetés

A VESA nemrég bemutatta a legújabb szabványát, ami a DisplayHDR True Black névre hallgat. Ez alapvetően a széles körben elterjedt DisplayHDR egy variánsa. Az új szabványt kifejezetten OLED-, valamint a jövőben megjelenő microLED-kijelzőkhöz találták ki. 

Hirdetés

A DisplayHDR True Black akár 100-szor mélyebb feketéket tesz lehetővé, sokkal jobb dinamikatartomány (akár 50-szer jobb) mellett. Még a DisplayHDR 1000 teljesítményéhez képest is. Vizuálisan tehát lenyűgöző élményt kapunk majd a szabványt támogató kijelzőktől, és a játékokon is sokat dobhat mindez, főleg gyenge fényviszonyoknál. 

A VESA továbbá egy új 500-as teljesítményszinttel is kiegészítette a DisplayHDR és a DisplayHDR True Black szabványokat. Ennek hála a lapos és könnyű, HDR-képes laptopok előtt is megnyílik az új. Alapvetően ugyanazt a minőséget garantálja az 500-as szint, mint a 600-as és az 1000-es, de kisebb fényerővel. 

Mostanra 9 kijelzőgyártó vezette be a DisplayHDR plecsniket, és a következő hónapokban még több ilyen címkével érkező megjelenítőre számíthatunk. A szabványt az OLED-kijelzők gyártói is átveszik.  

A DisplayHDR True Black azért nagy dolog, mert míg az LCD-knél a fekete valójában sötétszürke, addig itt soha nem látott feketéket kapunk majd, 0,0005 cd/m2 értékkel. A gamerek és a filmrajongók számára ez óriási előrelépés lehet. Az idei CES-en már láthatunk érdekes kijelzőket, amelyek az új szabványokra építenek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.