Hirdetés

Lenyűgöző új funkciót: folyamatos kékhalált hozott a Windows 10 új frissítése



|

Rengeteg Windows 10 képtelen bootolni az új frissítés miatt, kissé macerás, de hathatós segítséget kínál a Microsoft.

Hirdetés

Kékhalált okoz a Windows 10 új frissítése; rendkívül idegesítő, de szerencsére van megoldás - írja a HVG. A Microsoft figyelmeztet: a KB5021233 frissítés egyes Windows 10-es gépeken a 0xc000021a  hibakóddal bootolnak, amit a kékhalál kísér.

Az okozza mindezt, hogy hidparse.sys fájlok más-más verziói települnek a sytem32 mappába és annak drivers almappájába. Mindez csak a Windows 10 rendszeren jelentkezik, viszont a Windows 10 20H2-től egészen a legújabb Windows 10 22H2-ig érintettek a gépek.

Hirdetés

A Microsoft már dolgozik a javításon, ha valaki még nem telepítette a frissítést, az inkább várjon - közölték. Ha megtörtént a baj, van megoldás, erre kiadtak egy részletes útmutatót.

Kérik, hogy mindenképp ezeket az instrukciókat kövessük, ne próbáljuk garázsmegoldásokkal orvosolni a problémát, a fent említett fájlok törlése, másolgatása többet árthat, mint használ, azokhoz kizárólag a Helyreállítási környezetben (Recovery Environment) nyúlkáljunk a linken leírt módon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.