Hirdetés

Leszámol a sufni szervizekkel a legújabb iOS frissítés



|

Nem lesz többet kérdés, hogy eredeti alkatrész került-e a telefonba a javítás során.

Hirdetés

Nem könnyű téma, mikor az Apple és a szervizek kapcsolatáról kell beszélni, hiszen a cupertinói cég egyáltalán nem szereti, ha nem sokszorosan hitelesített és monitorozott szerelők nyúlnak hozzá az eszközeihez. Ez részben azért van, hogy mindig garantálni tudja a felhasználóknak a legjobb élményt, részben pedig nyilván azért, mert így jóval több pénzt lehet kipréselni a termékeinek bizalmat szavazó vásárlókból.

Ezen némileg változtatott, amikor nem is olyan régen az Apple bejelentette, elkezdi támogatni a Right-to-repair mozgalmat, aminek célja, hogy minden eszközhöz profi, a gyártótól származó leírás legyen elérhető a javításokkal kapcsolatban, továbbá az eszközök is úgy épüljenek fel, hogy ne legyen agysebészet elvégezni egy-két alapvető beavatkozást.

Hirdetés

A cég most újabb, ezúttal szoftveres lépést tett afelé, hogy tisztább legyen a készülékeinek szerelése. Az Apple hamarosan érkező, iOS 15.2-es rendszere ugyanis képes lesz jelezni a felhasználónak, hogy a telefonjában lévő képernyő és akkumulátor eredeti alkatrész, vagy valamilyen utángyártott darabról van szó.

Ez két szempontból is rendkívül hasznos újítás. Először is ezzel kiszűrhetik végre azokat a szervizeket, amelyek utángyártott alkatrészekkel akarnak spórolni és ezáltal magasabb haszonkulcsot szeretnének realizálni az elvégzett javítások után, másodszor pedig a használt piacra is nagy hatással lesz, hiszen aki így vásárolna telefont, az is feketén-fehéren láthatja, hogy mibe fekteti bele az erre szánt pénzét.

Az Apple az iPhone 11 óta figyelmezteti a felhasználókat, ha nem eredeti a kijelzőjük, most azonban alaposan kibővül a funkció. Egészen az XR-ig visszamenőleg tudják majd azonosítani a modellek, ha nem eredeti az akkumulátoruk, a 12-es és 13-as generáció pedig akár a kamerával kapcsolatban is jelezhet, ha valami nincs rendben az alkatrész eredetével kapcsolatban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.