Hirdetés

Leterheli a processzort a Windows 10 új frissítése



|

Magas CPU-használatot eredményez a KB4512941 javítócsomag, aminek elvileg épp hibákat kellett volna orvosolnia.

Hirdetés

Úgy látszik trend lett abból, hogy a Windows 10 frissítései és javításai rendre kellemetlenségeket okoznak a felhasználók egy részének. A Windows Latest jelentése szerint most a Windows 10 18362.329-es buildjével van baj, ami konkrétan a KB4512941-es kumulatív frissítést jelenti. Ez a frissítés ugyanis magas CPU-használatot eredményez.

Hirdetés

Az opcionális frissítés augusztus 30-án vált elérhetővé, elvileg számos hibát kellett volna javítson az operációs rendszerben. 

A jelentések alapján azonban elég sokan panaszkodnak, hogy a frissítés után magas CPU-használatot generál a rendszer. A gond állítólag a Cortanával van, a SearchUI.exe 30-40 százalékos processzorterhelést okoz, teljesen feleslegesen, és még a Cortana ablaka sem nyílik meg a tálcáról. 

A hiba oka egyelőre ismeretlen, a nagy felháborodást azonban az okozza, hogy a Windows Insider program használói az előzetesekben is tapasztalták ezt a hibát, és jelentették is a Feedback Hubon - a Microsoft azonban mégis hibásan adta ki a nyilvános verziót. 

Az effajta hibák egyre jellemzőbbek a Windows 10 kumulatív frissítéseinél, más csomagok pedig egyszerűen mégsem javítják a hibákat, amiket kellene. Az emberek egyre feleslegesebbnek tartják az elsők között telepíteni a rendszer frissítéseit, ilyen hibák mellett ez pedig nem csoda. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.