Hirdetés

Leváltaná az integrált Radeon grafikát az Intel



|

A G szériás, többchipes modulok idővel Intel fejlesztésű integrált grafikára válthatnak.

Hirdetés

Nem is olyan régen valósággá vált az elképzelhetetlen, vagyis az Intel és az AMD közös munkájának hála megérkeztek a Core i7-8000G szériás processzorok. Ezek olyan többchipes modulok, amelyek egy 4-magos Kaby Lake processzort egyesítenek egy diszkrét AMD Radeon Vega GPU-val, HBM2 memóriával. 

Hirdetés

A teljesítményorientált laptopokban és a minden egyben PC-kben nagy jövője lehet az ilyen chipeknek, ezért az Intel saját integrált grafikus vezérlésen is dolgozik. Ez idővel leválthatja a Radeon integrált vezérlést a Core G szériás chipeknél is, legalábbis a pletykák szerint. 

Raja Koduri, az AMD grafikus részlegének vezetője nemrég az Intelhez igazolt, most pedig olyan jelentések futottak be, amelyek szerint az Intel a jövőben az Arctic Sound és a Jupiter Sound integrált grafikát vetné be a processzorai mellé. 

Ashraf Eassa szerint ezek az Intel saját fejlesztései, és kifejezetten a többchipes modulokhoz készülnek. A gond az, hogy sokáig kell majd várnunk ezekre, ugyanis az Intel jelenleg a 9.5-ös grafikus architektúrájánál jár, de az Arctic Sound és a Jupiter Sound csak a 12-es és a 13-as lehet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.