Hirdetés

Lézeres internettel segít Indián a Google



|

A vidéki területekre lézerek segítségével visz gyors internetelérést a Google és az egyik helyi szolgáltató.

Hirdetés

Az Alphabet (a Google anyacége) korábban többször sikerrel vetette be a Project Loon keretében azokat a léggömböket, amelyek távoli, félreeső helyekre vittek internetelérést. A természeti katasztrófák után is hasznos segítséget jelenthetnek ezek. 

Hirdetés

Az Alphabet ezúttal azonban léggömbök nélkül alkotna nagyot. Az indiai AP State FiberNet szolgáltatóval együtt dolgozva nagysebességű internetelérést kívánnak több millió ügyfél rendelkezésére bocsátani, vidéki indiai területeken. 

Ezúttal a léggömbök helyett lézereket használnak, bár a Project Loon léggömbjei szintén lézerek segítségével osztják meg az adatokat. A technológiát az üvegszálas optikai kábelhez hasonlítják, de kábel nélkül. A lézersugarak a levegőben, nagy távolságokra is eljuttathatóak. 

A léggömbökre ugyanakkor nincs szükség, az Alphabet úgynevezett FSOC dobozait háztetőkön, tornyokon is el lehet helyezni, ezek pedig folyók, utak és más akadályok fölött is sugározzák a jelek. Ez a felállás olcsóbb és könnyebben telepíthető, mint a kábelek. 

Az Alphabet és a helyi szolgáltató 12 millió háztartást szeretne Andhra Pradesh régióban internetképessé tenni, 2019-re. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.