Hirdetés

A világ legvékonyabb nagykijelzős laptopja már nem a MacBook Pro



|

Ha 16-17 hüvelykes kijelzővel szerelt laptopot veszel, készülj fel némi vastagságra és súlyra. Ez alól szinte csak a MacBook Pro volt kivétel... eddig.

Hirdetés

Mostanában még teljesen elképzelhető az a sztereotipikus kép, amikor valaki egy publikus helyen előkapja a 17 hüvelykes laptopját, de igyekszik elrejteni mindenki elől a monstrumot. Hátha ugyanis valaki másnál ott mosolyog egy MacBook Pro, ami az ő gépéhez képest olyan, mintha egy pengét húznának elő a táskából. Most viszont nem várt helyről jött a kihívó a légiesség terén, és simán lehet, hogy nemsokára a fenti kép is megváltozik. Ül az illető, ölében a MacBook Próval, de egyszerre csak jön az új király, előszedi az LG Gram 17 laptopot, ami még az almás eszköznél is vékonyabb, és innentől az eddigi stílusbajnokot lehet rejtegetni a fal mellett.

Hirdetés

Tessék szépen megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy a legkönnyebb 17 hüvelykes laptop immár csupán 1,34 kilós. 2560x1600 képpontos IPS kijelzővel, Core i7 processzorral, 16 GB RAM-mal és 256 GB SSD-vel szállítják, és az amerikai viszonteladóknál 1200 dollár környékén lelhető fel induláskor, ez 371 000 forintra jön ki, de persze ha egyáltalán eljut Magyarországra "legkisebb nagy laptop", akkor azért vámmal, áfával és hasonló jóságokkal már ennél többre kell számítani.

Néhány további előny és hátrány: az akku a gyártó szerint akár 20 óráig is képes működtetni a gépet, ami ráadásul strapabíró, a magnézium-ötvözetből készült burkolat a MIL-STD-810G katonai szabványnak is megfelel, tehát nem kell kapásból szívrohamot kapni, ha véletlenül odakoccan valamihez. Viszont sajnos nem vízálló, szóval a kádban ne ezt használjuk a Netflix and chill életérzés kimaxolásához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.