Hirdetés

Lightning Mountain nevű chipen dolgozik az Intel



|

A Linux kódját már elkezdték felkészíteni az új Intel lapkára, amelynek a neve Lightning Mountain lesz.

Hirdetés

Linux kernel fejlesztésbe kezdett az Intel, a jelek szerint egy új Atom SoC-család támogatása érdekében. Ennek a kódneve Lightning Mountain. Állítólag egy hálózati processzorról lehet szó, ami a 14 nm-es Airmont architektúrára építkezik. 

Hirdetés

Az Intelnek ilyen nevű termékcsaládja jelenleg nincs, vagyis egy teljesen új chipszériáról van szó, a Lightning Mountain SoC nevét pedig konkrétan is megemlítik. 

A kódokban hálózati processzorként utalnak rá, de a Phoronix úgy tudja, hogy más területeken is bevetik majd a lapkát. Azt viszont senki nem tudja, hogy miért a régi Airmont architektúrára építkezik az Intel, amikor már a Goldmont, a Goldmont Plus, és a Tremont is rendelkezésre állnak. 

A Lightning Mountaint mindenesetre már a Linux 5.4 kernel támogatja majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.