Hirdetés

Linux- és Android 9-támogatással újítanak a Chromebookok



|

Érdekes újdonságokat hoznak magukkal a Chrome OS rendszer következő frissítései.

Hirdetés

Bár egyesek szerint a Chrome OS továbbra is csak egy felfújt böngésző, mások egyre inkább valódi operációs rendszernek tekintik. A jövőben mindenképp sokoldalúbb lesz, ugyanis az utóbbi időben egyre nagyobb támogatást kapnak a rendszeren az androidos és a linuxos appok. 

Hirdetés

A jövőbeli frissítések ilyen szempontból nagyon fontosak lesznek. A Chrome Unboxed szerint a linuxos appok támogatása hamarosan a MediaTek processzorral szerelt Chromebookokon is elérhető lesz, míg a Chrome Story arról számolt be, hogy a Chrome OS legutóbbi kísérleti buildje már Android 9 Pie alrendszerre váltott az eddig használt Android 7 Nougatról. 

Az utóbbi évek Chromebookjai képesek futtatni a Google Play Áruházat és az appokat, de az androidos alrendszert rég nem frissítette a Google. A mostani átállás a kezelőfelület terén is hoz újdonságokat, illetve sok új app és funkció is támogatott lesz. A linuxos appok támogatása pedig azt jelenti, hogy bárki letölthet és telepíthet majd asztali alkalmazásokat, amelyek internetkapcsolat nélkül is működnek. Legyen szó irodai programcsomagról vagy kép-, videoszerkesztőről. Sajnos a linuxos támogatás egyelőre inkább csak a fejlesztőknek szól, de a Google folyamatosan dolgozik az újabb és újabb frissítéseken. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.