Hirdetés

Linuxos laptopokat árul Kínában a Huawei



|

Egyelőre nem tudni, hogy más piacokon is áttérne-e Linuxra a Huawei, de van rá esély a kereskedelmi háború fényében.

Hirdetés

Az elmúlt években egyre jobb értékeléseket kaptak a Huawei laptopok, köszönhetően a kiváló teljesítménynek, dizájnnak és minőségnek. A PC-s piacon viszonylag még újonc Huawei azonban a laptopok mezőnyében is bajba került az amerikai korlátozások miatt. Nem túl meglepő ennek fényében, hogy keresi az alternatívákat az amerikai termékekre. 

Hirdetés

A HarmonyOS-nek nagyon korai lenne, hogy laptopokra költözzön, ellenben a Linuxnak nem. A Huawei Kínában már el is kezdte forgalmazni a Linux rendszerrel szerelt laptopjait. Egyelőre nem tudni, hogy más régiókban is így tesz-e a kínai gyártó, de az amerikai kereskedelmi háború miatt erre van esély. 

A Tech Republic szerint a Huawei MateBook 13, MateBook 14 és MateBook X Pro egyaránt kapható linuxos kiadásban, Deepin Linux rendszerrel konkrétan. A Windows nélkül ezek ráadásul valamivel olcsóbbak is. 

A Deepin egyébként egy Debian-alapú Linux-disztribúció, amelyet Kínára szabtak, de világszerte elérhető. Nyílt forráskódú, és az aggodalmak ellenére eddig senki nem talált kártevőt a kódjában. A nyugati piacokon persze valószínűleg inkább az Ubuntut választhatná a Huawei. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.