Hirdetés

Mit várhatunk a MacBooktól 2020-ban?



|

Az Apple rajongók már néhány éve azt várják, hogy eszközeiken nagyobb technológiai fejlődést észleljenek. Vajon hogy kezdi az Apple az új évtizedet?

Hirdetés

Minden új év kezdetekor fogadalmakat teszünk és változásokat várunk úgy a személyes életünkben, mint a minket körülvevő környezetben is. Ugyanezt várhatjuk az általunk használt eszközöktől vagy tárgyaktól, így nem meglepő, hogy minden évben számítunk a technológia fejlődésére is. Nem is csoda, hiszen a végfelhasználók már hozzászoktak, hogy a gyártók minden évben új termékeket dobnak a piacra, legyen szó mobiltelefonokról, televíziókról vagy bármilyen más elektronikai eszközről. Ez a laptop piacnál sem különb, itt is folyamatosan fejlődések történnek évről évre. A piac egyik leginnovatívabb gyártója, az Apple az utóbbi években rendkívül megosztó készülékekkel jött ki.
Mit várhatunk el az Apple által forgalmazott MacBook Air és Pro laptopoktól ebben az évben? Milyen új dolgoknak kell megjelennie, és miket kell továbbfejleszteni?

Hirdetés

A MacBook felhasználók körében valószínűleg egyhangú vélemény létezik, vagyis az Apple-nek meg kell javítania a 2019-es WWDC-n bejelentett MacOs Catalina operációs rendszer problémáit. A Catalina verzió nem volt hibátlan. Sok felhasználó panaszolta, hogy az új MacOs telepítése után számos alkalmazás működésképtelenné vált. Ezek közé tartozott az Adobe Cloud és az iTunes is. Ezenkívül az új operációs rendszer az Apple Store 32 bites alkalmazásait nem támogatta, így nem lehetett őket használni. További problémák is megjelentek: blokkolt telepítések, a laptop váratlan leállása, hibák az Apple ID-val és még sok más.

Ezeknek a problémáknak a nagy részét kijavították, de ennek ellenére a MacOS Catalina-nak továbbra is szüksége van egy végső frissítésre, amely minden korábbi hibát kijavít, hogy az Apple ismét élvezhesse a legmegbízhatóbb és leghatékonyabb operációs rendszer hírnevét.

Valljuk be, hogy az Apple az elmúlt években design szempontból hozott döntései nem mindig voltak a leginspirálóbbak. Talán az egyik legnagyobb probléma a scrissor-switch billentyűzet volt. A szándék a billentyűzet mélységének csökkentése volt, lehetővé téve a MacBook vékonyabb és könnyebb kialakítását.

Az Apple már javította és fejlesztette laptopjainak számos aspektusát, ez bizonyíték arra, hogy a vállalat meghallgatja felhasználói visszajelzéseit. Olyan hibákon dolgoztak mint például a laptopok termikus problémája, vagy a hangszórók és mikrofonok teljesítményének javítása. Viszont nem mindegyik modell esetében végezték el ezeket a javításokat. Még mindig sok olyan 13 hüvelykes MacBook Pro van amelyek ezekkel a hibákkal küszködnek, azonban 2020-ban számítunk a hibák kijavítására a kisebb MacBook Pro és a MacBook Air laptopoknál is.

Mi az amit még hiányolnak az Apple rajongók?

További változások, amelyeket az idén az Apple-től elvárnak, a MacBook Air teljesítménybeli felzárkóztatása a MacBook Pro-hoz. Az Apple-nek piacra kellene dobnia egy olyan új MacBook modellt, amely a MacBook Air és MacBook Pro közötti teljesítményt nyújtsa. A 12 hüvelykes MacBook Pro eltűnésével a MacBook Air lett az Apple "leggyengébb" laptopja, ami azért rossz, mert túl nagy teljesítménybeli különbség van jelenleg a két modell között. A MacBook Air-nél gyorsabb processzorral rendelkező laptop lenne a hiányzó készülék az Apple laptopkínálatából.

A Forbes szerint szükség lenne egy olyan eszközre, amelynek az ára 799 és 999 dollár között van. Egy olyan eszköz, amely árban a MacBook Air alatt van, de jobb mint egy billentyűzetes iPad, az olyan felhasználók számára, akik szeretik a MacOS élményét, de nincs elegendő költségvetésük egy MacBook laptop vásárlására.

Amennyiben te is egy új Apple laptop vásárlásán gondolkodsz, azt tanácsolom, hogy először nézz körbe online, kezdheted például az eMAG webáruházban, hisz a webshopok általában nagyobb kedvezményekkel és szélesebb termékkínálattal rendelkeznek, mint a fizikai boltok. Ami igazán fontos, hogy először felmérd az igényeidet, és alaposan fontold meg, hogy milyen elvárásaid vannak egy új készüléktől, mielőtt egy új laptopot megvásárolnál, hisz van aki a munkához, más a tartalomfogyasztáshoz igazítja a választást, de amennyiben játékhoz keresel egy új gépet, tanácsosabb inkább a gamer laptopok kínálatában keresgélni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.