Hirdetés

A jelek szerint már a kanyarban van a 16 hüvelykes MacBook Pro



|

Az információt pedig nem valami külsős szimatoló szivárogtatta ki, hanem az Apple saját operációs rendszere. Lehet, hogy már heteken belül meglátjuk, milyen lesz az új almás laptop.

Hirdetés

A nagyobb kijelzős MacBook Pro érkezéséről ugyan már kerültek elő pletykák korábban is, egyesek szerint már idén megjelenhet az Apple új csúcslaptopja, de eddig mindig csak "belsős forrásokra" és egyéb ködös információkra hivatkoztak a nemzetközi magazinok. Most viszont az Apple saját magát buktatta le, és már azt is tudjuk, nagyjából hogy néz majd ki az újdonság. Mondjuk hatalmas meglepetés nem ér majd senkit, de ezt nem is vártuk.

Hirdetés

A már-már egyértelmű bizonyítékot a macOS Catalina 10.15.1 bétája rejti: az operációs rendszer legfrissebb tesztverziójában ugyanis felbukkantak új ikonok, amelyek természetesen nem csak valamilyen sorszámot vagy kódnevet kaptak, hanem szép hosszú fájlnevük viszonylag pontos meghatározást is ad arról, mit látunk. A francia MacGeneration fedezte fel, hogy ezek között ott figyel egy com.apple.macbookpro-16-silver és egy com.apple.macbookpro-16-spacegray nevű ikon, márpedig a korábbi MacBook ikonok számozása alapján bizony ez tényleg egy 16 hüvelykes új modellnek tűnik a szokásos két színváltozatban.

A lenti ábrán az látható, hogy aránylik egymáshoz a 15 hüvelykes modellt ábrázoló ikon és az érkező 16-os laptop. Bal oldalt felül a kisebb, alul a nagyobb tesót látjuk, jobb oldalon pedig az arány-összehasonlítás kedvéért egymásra helyezett képeket. Ebből egyébként az is látható, hogy az új MacBook Pro alig valamivel lesz szélesebb a 15 hüvelykes változatnál, mivel a kijelző oldalsó és felső kávái még vékonyabbak lettek.

Amit persze továbbra sem lehet kiolvasni a képekből, az például a megjelenés dátuma, és persze abban sem lehetünk biztosak, hogy a legújabb modellben már tényleg leváltják-e a pillangós billentyűzet-kapcsolókat a precízebb, valamint meghibásodásra kevésbé hajlamos ollós megoldásra. A dátumra visszatérve, az Apple általában október végefelé szokott egy olyan rendezvényt tartani, ahol iPad és Mac újdonságokat jelentenek be: ha idén sem lesz másképp, akkor esélyesen pár héten belül megtudjuk, mit tud a most még csak ikon formájában felfedezett új MacBook Pro.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.