Hirdetés

Magas színhűségű monitorokkal érkezik az AOC a professzionális kijelzők piacára



|

A legújabb termékcsaládjuk az alkotókat és a kreatív szakembereket veszi célba.

Hirdetés

Régóta jelen van az AOC a monitorok piacán, ahol elsősorban játékosoknak szánt, árazásuk tekintetében meglehetősen korrekt kijelzőivel hívta fel magára a figyelmet. Legutóbb a 27G4X név alatt futó, 180 Hz-es képfrissítési rátával, 1 ms-os válaszidővel és HDR10-támogatással rendelkező belépőjét vettük szemügyre, ami az egyik legjobb ár-érték arányú gamermonitornak bizonyult.

A gyártó hamarosan a professzionális panelek piacára is bemerészkedik, ahol a Graphic Pro U3 sorozattal elsősorban a kreatív munkákat végző felhasználókat célozza meg, akik - igényeik szerint - rögtön három modell közül választhatnak.

Hirdetés

A termékek sorában két 27 hüvelykes (68,6 cm) kijelzőt, a Q27U3CV modellt QHD felbontással, illetve az U27U3CV modellt 4K UHD felbontással, valamint a nagyobb, 31,5 hüvelykes (80 cm) U32U3CV panelt köszönthetjük, szintén 4K UHD felbontással.

A Graphic Pro U3 termékcsalád különlegessége, hogy tagjai kivételes színpontossággal rendelkeznek. A panelek a DeltaE < 2 értéküknek, illetve a 98 százalékos DCI-P3 színtér-lefedettségüknek köszönhetően, lenyűgöző színhűséggel büszkélkedhetnek, ezzel biztosítva az árnyalatok precíz visszaadását, a széles színskálák megjelenítését.

A gyártó szerint a Graphic Pro U3 sorozat fénypontja a Calman Ready minősítés, amely lehetővé teszi a közvetlen kommunikációt a Portrait Displays Calman színkalibrációs szoftverével. A monitorok a program segítségével kihasználják az automatikus kalibrációs képességeket (AutoCal), ezzel is törekedve a színpontosságra. A legjobb képteljesítmény érdekében RGB-triplet vezérlésre, illetve 1D/3D-LUT profilozásra is lehetőség van.

A monitorokra a bemenetek tekintetében sem lehet panasz, ugyanis HDMI 1.4/2.0 és DisplayPort 1.4 portokkal, valamint sokoldalú USB-C elosztóval és RJ-45 bemenettel vértezték fel őket. A további perifériák csatlakoztatása érdekében négy USB-A portot is fellelhetünk a kijelzőkön.

A letisztult, modern dizájnnal rendelkező monitorok 150 milliméter magasságban állítható lábazattal és széles körű döntési, billentési, illetve forgatási beállításokkal rendelkeznek, ezáltal kényelmesen személyre szabhatóak.

Az AOC Graphic Pro U3 sorozata 2024 júliusától lesz elérhető; a 27 hüvelykes panelek 349 és 469 eurós, míg a 31,5 hüvelykes modell 589 eurós áron kerül majd a boltok polcaira.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.