Hirdetés

Mágneses USB-C csatlakozót fontolgat a Microsoft



|

Mágneses USB-C csatlakozóval láthatja el a jövőbeli Surface gépeit a Microsoft.

Hirdetés

Nemrég derült ki, hogy a Microsoft kérelmet nyújtott be, hogy szabadalmaztasson egy mágneses USB-C rendszert. Ennek a lényege az lenne, hogy a jövőben a Surface tabletekhez könnyebb legyen csatlakoztatni a kábelt, ami pedig töltésre és adatátvitelre egyaránt alkalmas lesz. 

Hirdetés

Bár a Surface Pro 6 továbbra is a Microsoft saját Surface Connect csatlakozóját használja, a Surface Go már USB-C-re váltott. A szakértők szerint végül a Surface Pro sorozat is átáll az elterjedtebb portra. 

A Microsoft ötlete szerint az USB-C-s kábel a csatlakozó mindkét oldalán mágnest rejt. A kábel akkor is képes lenne csatlakozni a porthoz, ha nagyobb távolságban van, vagyis nem kellene erőt kifejteni. A porton belüli szokásos reteszt a mágnesek letiltanák, vagyis csak a mágnes tartaná a helyén a kábelt. 

Mindennek hála a csatlakoztatás és a kábel kihúzása is könnyebb lenne. Természetesen mindez még nem garantálja, hogy a következő Surface Pro ilyen csatlakozóra vált, de a reakciók szerint jó irány lenne. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.