Hirdetés

Magyar fejlesztésű alkalmazást választott az év maces appjának az Apple



|

Tim Cook személyesen gratulált a hazai csapat vezetőjének.

Hirdetés

Az Apple minden évben kiosztja az App Store Awards nevű elismerését, amivel az adott esztendő legjobban sikerült alkalmazásait és játékait díjazza iPhone-on, Macen, iPaden, Apple Watch-on és Apple TV-n.

A győzelem hatalmas lehetőség a fejlesztők számára, hiszen a kiválasztott appokat világszerte feldolgozott sajtóközleményben és közvetlenül az App Store-on is promózzák a cupertinóiak.

Ezért, és persze a milliónyi legyőzött versenytárs miatt is nagy hír, hogy 2021 maces alkalmazása a tavaly novemberben kiadott Craft lett, amely a budapesti Luki Labs műhelyében született meg.  

Hirdetés

Az alapvetően ingyenes, de előfizetési lehetőséget is kínáló app egy friss megközelítésű, kimondottan érintőképernyőkre tervezett dokumentumszerkesztő. 

Az alkalmazás azokat a felhasználókat célozza, akik már nem a Word és az Excel világában, hanem az okostelefonjukon tanulnak bele a digitális életbe. A Craft így nagy hangsúlyt helyez az iPhone-os appra, ám iPaden és Macen is elérhető, átfogó szolgáltatást nyújtva az Apple-ökoszisztéma keretein belül.  

A Forbesnak nyilatkozva Orosz Bálint, a fejlesztő Luki Labs alapító-vezérigazgatója elmondta, hogy a díjat egy Amszterdamból érkezett futár adta át, a dobozt viszont csak egy későbbi videókonferencián nyithatta ki, amelybe a többi nyertes is bekapcsolódott. Az online meetingen az Apple CEO-ja, Tim Cook személyesen gratulált a győzteseknek, akikkel röviden külön is elbeszélgetett.  

Az Apple elismerése újabb komoly diadal a több mint 350 ezer felhasználóval bíró Craft számára, amely tavasszal 8 millió dollárnyi befektetéssel tudott erősíteni a Bolt és a Spotify korai támogatója, a stockholmi Creandum vezetésével.

Ami a többi díjazottat illeti, az év iPhone-os alkalmazása a Toca Life World oktatási app lett, míg iPaden a LumaFusion videószerkesztőt, Apple Watch-on a Carrot Weather időjárási alkalmazást, Apple TV-n pedig a DAZN sportközvetítő platformot tüntették ki a cupertinóiak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.