Hirdetés

Őrült mértékben elszaporodtak a maces kártevők



|

A Malwarebytes szerint a maces fertőzések száma 400 százalékkal nőtt 2019-ben.

Hirdetés

A Malwarebytes legutóbbi jelentése szerint gombamód szaporodnak a Macekre írt kártevők, az észlelt fenyegetések száma 2019-ben ugyanis 400 százalékkal emelkedett. Vagyis mostanra messze nem igaz a mítosz, amely szerint a Macek sebezhetetlenek. A szakemberek szerint sokkal több malware támadja az átlagos rendszereket, mint eddig, 2019-ben egy rendszer 11 fenyegetést kapott, pedig 2018-ban az átlag még 4,8 volt. 

Hirdetés

Mindez annak fényében még megdöbbentőbb, hogy az átlagos fenyegetések száma egy átlagos windowsos rendszeren 2019-ben 5,8 volt. Vagyis a macOS-t mostanra több kártevővel bombázzák a támadók, mint a Windowst. 

A Malwarebytes figyelmeztet, hogy a macOS beépített biztonsági funkciói nem elegendőek az adware és PUP jellegű támadásokkal szemben, vagyis a rendszerekbe be lehet hatolni. A szakértők szerint fontos, hogy a macOS használói tisztában legyenek az online fenyegetések veszélyeivel, az Apple-nek pedig ideje komolyabban vennie a biztonság kérdését. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.