Hirdetés

Már 10 000 MHz-en kísérleteznek a DDR5-tel



|

Az első DDR5-ös RAM-ok előreláthatóan még idén megérkeznek.

Hirdetés

A Netac kínai memóriagyártó megkapta az első DDR5-ös modulokat a Microntól - ennek örömére pedig csütörtökön bejelentette, hogy jól meg is hajtja őket. Olyannyira, hogy az IT Home értesülései alapján a Digital Trends is megírta, a modulok már a Netac kutatás-fejlesztési osztályán dübörögnek, méghozzá szédületes célszámot, 10 000 MHz-es órajelet becélozva.

Hogy a Netacnak sikerült-e a mutatvány vagy sem, az nem derült ki, de viszonyításképp: a DDR4-es modulok legjava csupán 3200 MHz-et ütött meg, 6000 fölé pedig csak nagy ritkán merészkedtek.

Hirdetés

Még ez az érték is jócskán elmarad a Netac-féle teszt kívánt eredményétől, ami felvázolja a DDR5-ös korszak várható határait, még ha nem is fogják egyhamar az egyszeri fogyasztók is az előnyeit élvezni.

Korábbi hírek alapján idén számíthatunk az első DDR5-ös RAM-ok megérkezésére, a tömeggyártás megindítását pedig épp az elmúlt hetekben haragozták be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.