Hirdetés

Már 2024-ben jöhet a Windows 12



|

Egy jelentés szerint már nincs is olyan messze a Windows 12 rajtja, addig pedig több frissítést kaphatunk a Windows 11-hez is.

Hirdetés

Habár a Microsoft egy 2015-ös konferenciáján elhangzott, hogy a Windows 10 lesz a nagy múltú operációs rendszer utolsó verziója, tavaly mégis megkaptuk a Windows 11-et, ami épp annyi újdonságot húzott fel az előző generációs alapokra, hogy indokolja a számozás megváltoztatását.

Az AdDupkex áprilisi felmérése szerint eddig mindössze a Windows-felhasználók 20%-a tért át a 11-es kiadásra, így a redmondiaknak nincs okuk a sietségre, egy friss jelentés szerint viszont a Windows 12 hamarabb itt lesz, mint gondolnánk.

A Windows Central úgy értesült, hogy már 2024-ben befuthat a Windows következő generációja, addig is pedig a Microsoft szeretné sűrűbben frissíteni a Windows 11-et. A jelenlegi rendszerben évi két nagyobb funkciófrissítést kap a platform (egyet tavasszal és egyet ősszel), a jelentés szerint ebből akár évi 4 update is lehet.

Hirdetés

Ami a Windows 12 2024-es megjelenését illeti, ez azt jelentené, hogy az új kiadás mindössze 3 évvel követné a jelenlegit. Ez jelentős ütemváltás, hiszen a Windows 10 és a 11 között még 6 év telt el. A korábbi menetrendhez képest viszont ez lenne a megszokott, mivel például a Windows 8.1 után csak két év kellett a 10 rajtjához, ahogy a Vista és a Windows 7 között sem várta ki a 3 évet a Microsoft.

Nem árt persze leszögezni, hogy csak egy pletykáról van szó, cikkünk írásáig a cég nem erősítette meg sem a Windows 12 érkezését, sem a frissítések meggyorsítását. Az utóbbinak sokan örülhetnének, hiszen bőven van mit kalapálni a Windows 11-en, a Windows 10-érában ugyanakkor számtalanszor tapasztalhattuk, hogy a Microsoft frissítései nem mindig javítják az élményt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.