Hirdetés

Már a 3 nm-es chipekre készül a Samsung



|

Összeállt a Samsung menetrendje: már 2022-ben jöhetnek a 3 nm-es chipek.

Hirdetés

A Samsung az amerikai Foundry Forumon mutatta be azt az ütemtervét, amelyen keresztül az óriás hamarosan eljut a 3 nm-es chipek gyártásához. 

Hirdetés

Ehhez az első lépcsőt a 7 nm-es LPP gyártástechnológia jelenti, amely elsőként alkalmaz EUV litográfiát. Elméletileg már az idei második félévben megkezdődhetnek a gyártások ezzel a technológiával. A sorozatgyártások 2019 első felében indulnak be. Ekkor indul a sorozatgyártás a TSMC üzemeiben is, 7 nm+ technológiával, illetve 5 nm-es próbagyártásokkal. 

Ezután a következő lépcső a Samsung 5 nm-es LPE technológiája, amely ultraalacsony fogyasztást garantál. A kisebb cellaméret mellett itt megnövelt teljesítménnyel is számolhatunk. Az 5 nm-es LPE és a 4 nm-es LPE technológiákkal 2019-ben és 2020-ban indulhat el a gyártás.

Korábbi pletykák szerint a Qualcomm 7 nm-es Snapdragon 855-ös lapkáját is a Samsung gyártja majd, és ez kerül majd a Galaxy S10-be is (valamint a következő Exynos SoC). 

A Samsung legkorábban 2022-ben kezdené meg a gyártást a következő-generációs 3 nm-es GAAE technológia használatával. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.