Hirdetés

Már a 3 nm-es gyártásra készül a TSMC



|

A TSMC megkezdte a 3 nm-es technológiát alkalmazó gyártósorok építését.

Hirdetés

A TSMC az utóbbi időben nagyon agresszív módon halad a chipgyártással, és egyre több és több pénzt önt a kutatás-fejlesztésbe, hogy megelőzze minden létező riválisát. 

Hirdetés

Értelemszerűen nagyon erős a kereslet is a fejlett chipek iránt, azt pedig már tudjuk, hogy a TSMC az élen van a csúcsteljesítményért folytatott versenyben, egyre fejlettebb technológiákat kínál, az óriási keresletet pedig alig győzi teljesíteni. 

A Digitimes forrásai szerint a TSMC nemrég újabb 30 hektár földterületet vásárolt, majd megkezdi a 3 nm-es technológiát alkalmazó gyártósorok építését. A tömeges termelés elvileg 2023-ban indulhat. 

A tényleges építkezés 2020-ban kezdődik, az EUV litográfia kapcsán pedig a 7 nm+ és az 5 nm technológiák után a 3 nm-es eljárás lesz a TSMC harmadik próbálkozása. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.