Hirdetés

Már a hardveres bejelentkezést is támogatják a Microsoft-fiókok



|

Egy FIDO 2-képes meghajtóval automatizálható a hitelesítés a Windowsban és a weboldalakon.

Hirdetés

A FIDO 2 egy ideje már kedvelt hardveralapú megoldás a jelszavak leváltására. Egy FIDO 2-képes meghajtó segítségével a felhasználók automatizálhatják a hitelesítést a Windowsban (1809-es verziótól fölfelé), illetve a támogatott weboldalakon is. Feltéve, hogy a böngésző is támogatja a FIDO 2-t. 

Hirdetés

Alapvetően egy titkosítást használó biztonsági kulcsot kapunk, a felhasználónak pedig csak egy gombot kell megnyomni a kulcson, máris bejelentkezett egy weboldalra. A Microsoft a Yubico segítségével fejleszti ezt a biztonsági funkciót, a cég FIDO 2 kulcsai pedig már kompatibilisek a rendszerrel. 

A felhasználóknak így nem kell megjegyezniük a jelszavakat, ráadásul fizikai helyen tárolhatják azokat. Mivel a kódok kezelése mindig titkosítással van védve, ezért a hackerek sem tudják ellopni a bejelentkezési adatokat, legfeljebb ha magát a FIDO 2 kulcsot fertőzik meg valahogyan. További extra, hogy a hitelesítést támogató weboldalak nem tárolják a szervereiken a jelszavakat, vagyis nincs mit ellopni és kiszivárogtatni. A funkció pedig immáron a Windowsban is működik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.