Hirdetés

Már a Microsoft korábbi fejlesztője is a Windows 11 Start menüjén nevet



|

Egyáltalán nem elégedett a rendszerrel, amit nem tartott magában.

Hirdetés

Mindent megtesz a Microsoft annak érdekében, hogy a Windows 11 irányába terelje a felhasználókat. A redmondiak erőfeszítése ellenére a legfrissebb online statisztikák mégis azt mutatják, egyre kevesebben használják az operációs rendszert, nem beszélve az Edge böngészőről, ami tavaly november óta csökkenő tendenciát mutat.

Természetesen nem ok nélkül hagyott alább a lelkesedés. Az operációs rendszert illetően az egyik kritikus pont már kezdetek óta a Start menü volt - ezért is okozott némi fejvakarást, mikor a vállalat legutóbb egy rendszert megreformáló, korábban soha nem látott tényezőként tett róla említést.

Hirdetés

Nemrégiben a Microsoft egyik volt Windows-fejlesztője, Andy Young is beleállt a Windows 11-be, annak teljesítményére panaszkodott. A fejlesztő a Twitter/X oldalán egy olyan helyzetet szemléltetett, amikor a Windows 11 és annak Start menüs keresőmezője lényegében teljesen megkergült.

A videóban látható, ahogy a menü megnyitása után a keresőmező teljesen feladta a szolgálatot, hiába próbált oda Young bármit is beírni. A probléma a menü bezárása, majd újbóli megnyitása után is fennállt, míg végül hosszas másodpercekbe telt, mire a Windowsnak sikerült a keresési eredményeket megjelenítenie.

A fejlesztő egy későbbi posztban tisztázta, minden problémája ellenére továbbra is szereti a Windowst és kitart mellette, nem utolsósorban azért, mert egykoron ő is részt vett a kód egyes részeinek elkészítésében. Mindemellett hozzátette, szeretné, ha a Windows "olyan jó lenne, mint amilyen egykor volt", amivel valószínűleg a Windows 7-es korszakra tett finom utalást.

"Ha az adatok azt mutatják, hogy az elkészített szoftver a felhasználók jelentős százalékát frusztrálja, az azt jelenti, hogy van még tennivaló."

- fogalmazott Young bejegyzésében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.