Hirdetés

Már a Samsung is gyárt bányászgépeket



|

Hatékony, ASIC jellegű bányászgépek sorozatgyártásába kezd a Samsung.

Hirdetés

Beszéljünk SoC jellegű lapkákról, DRAM-ról vagy NAND flash memóriáról, a Samsung a világ egyik legnagyobb félvezető-gyártója. És a jelek szerint már a dél-koreai cég is beleveti magát a bányászőrületbe. 

Hirdetés

A jelentések szerint a Samsung hamarosan nagy hatékonyságú, ASIC jellegű bányászgépek sorozatgyártásába kezd. Egy meg nem nevezett kínai ügyféltől kapott gigantikus megrendelést a Samsung. A kínai ügyfél kriptovaluták bányászatára veti majd be a gépsereget, elvileg bitcoint akarnak bányászni. 

Kínában a Bitman és a Cannan a legnagyobb ASIC-jellegű szolgáltatók, amelyek egyébként hasonló módon kérték fel a TSMC-t ilyen bányászgépek gyártására. 

Az ASIC jellegű gépek olyan egychipes megoldások, amelyek kombinálják a processzort és az SIMD-komponenst. A PCB ennek köszönhetően jóval kisebb, ahogyan a melegedés és a fogyasztás is (szemben a GPU-kra építő PC-kkel). Ennek köszönhetően extrém nagy számokban, ipari bányászatra használhatóak ezek a gépek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.