Hirdetés

Már a videokártyádba is rejthetnek malware-t, a vírusirtó sem találja meg



|

Terjed az interneten egy új megoldás, ami a videokártya memóriájába rágja be magát, hogy onnan fertőzze a gépet.

Hirdetés

Azt már egy ideje tudjuk, hogy tökéletes védelem nem létezik, egyetlen hardver vagy szoftver sem feltörhetetlen, sőt, a kiberbűnözők látszólag mindig egy lépéssel a biztonságtechnikai szakemberek előtt járnak. Ennek legújabb példájára derült most fény, amikor valaki piacra dobott egy olyan malware-t, amivel videokártyákat képes megfertőzni.

Hirdetés

A Bleeping Computer beszámolója szerint a technológia működését bizonyító eszközt már el is adta egy hacker, aki azt állítja, hogy a malware képes berágni magát a videokártya VRAM-jába, ahol rejtve marad a hagyományos antivírusok elől. Ehhez egy windowsos gépre van szüksége, ami támogatja az OpenCL 2.0-t (vagyis gyakorlatilag minden, ami az elmúlt közel 10 évben készült). A program működését Intel, AMD és Nvidia videokártyákkal is sikeresen tesztelték.

Egyelőre sok a kérdőjel a malware körül, de a vx-underground csapata már elkezdett nyomozni, és azt írják hamarosan demonstrálják is, hogyan működik egy ilyen vírus.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.