Hirdetés

Már AMD Zen 2-es processzorokat is támogatnak az MSI alaplapok



|

Kiderült, hogy az AMD 400-as szériás lapkakészletével rendelkező MSI alaplapok BIOS-frissítése már a Zen 2-es processzorokhoz is elhozta a támogatást.

Hirdetés

Egy ideje már elérhetőek az MSI legújabb BIOS-frissítései az olyan AM4-es foglalatú alaplapokhoz, amelyek az AMD 400-as szériás lapkakészletére építenek. A gyártó ezeket március közepén indította el, a változtatási lista alapján pedig új, közelgő AMD processzor támogatásáról is gondoskodik a csomag. 

Hirdetés

A dolgot mindenki lerendezte annyival, hogy biztosan az újabb Athlon processzorokról, a 220GE és a 240GE modellekről van szó. A TechPowerUp szakemberei azonban nemrég frissítették az MSI B450 Gaming Pro Carbon AC alaplapjuk BIOS-át, és igen érdekes változtatásokat vettek észre a mikrokódban. 

Az AGESA konkrétan olyan nagy változáson esett át, ami nem indokolt olyan chipek esetében, mint a fentebb említettek. A lap éppen ezért felkereste azokat a forrásait, akik profik az AMD mikrokódok terén. Ez a forrás felfedte, hogy az AGESA COMBO-AM4 0.0.7.2-t már Zen 2 mikroarchitektúrára építő, Matisse kódnevű AM4-es processzorokhoz tervezték. 

Amint közelebb kerülünk ezek megjelenéséhez, az AMD 1.0.0.0-s verzióra válthat, vagyis a mostani támogatás azt jelenti, hogy az MSI alaplapok már képesek használni a Matisse kódnevű Ryzen processzorok mérnöki mintáit. Ehhez persze csak a nagyon szerencsések jutnak majd hozzá. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.