Hirdetés

Már idén jönnek az Intel 10 nm-es processzorai



|

Ennek ellenére igazából csak 2018 második felében lesz elérhető a Cannon Lake széria.

Hirdetés

Az Intel végre elérkezettnek látja az időt arra, hogy piacra dobja az első olyan processzorait, amelyek már 10 nm-es gyártástechnológiával készültek. Ezt eredetileg már 2016-ban meglépte volna a gyártó. 

Hirdetés

Az Intel a sorozatos problémák miatt végül négy generáción át kitartott a 14 nm-es technológia mellett, bár minden új széria kapott azért frissítéseket és optimalizációkat. 

Brian Krzanich ügyvezető azonban megígérte, hogy még az év vége előtt megérkeznek az első 10 nm-es chipek, igaz, erősen korlátozott mennyiségben. A gyártást csak 2018 első felében fokozzák, és a teljes piaci elérhetőség csak 2018 második felében lesz aktuális. 

Mindez azt jelenti, hogy a Cannon Lake processzorok érkeznek, azonban igazán korlátozott darabszámban - leghamarabb 2018 nyarán lehet majd Cannon Lake-alapú PC-t vagy ilyen processzort hazavinni komolyabb vadászat nélkül. 

Furcsa módon az Intel a nyolcadik-generációs Core processzorok közé teszi majd ezeket a CPU-kat, vagyis ugyanabba a szériába, amelyben a 14 nm-es Kaby Lake-R és Coffee Lake CPU-k is vannak. Név alapján tehát igen nehéz lesz megkülönböztetni, hogy mivel van dolgunk - külön kódfejtésre lesz szükség a számok és betűk alapján. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.