Hirdetés

Már készül a DDR6-os memória



|

Jövőre köszönthetnek be a DDR5-ös memóriák, azonban az SK Hynix már a DDR6-os modulokat is fejleszti.

Hirdetés

A DDR5-ös memóriaszabvány a jelenlegi várakozások szerint 2020-ban jelenik majd meg a piacon, és ezt nemrég megerősítette Kim Dong-Kyun, az SK Hynix kutatója is. 

Hirdetés

Az első piacon megjelenő szabvány a DDR5-5200 lesz, ami nagyjából kétszer akkora sávszélességet garantál majd, mint a DDR4-2666. A cégen belül már több koncepciót is elemeznek, ami a DDR5 után jön. 

Az egyik út szerint ragaszkodnak majd az adatátvitel felgyorsításához, a másik szerint a DRAM technológiát SoC technológiákkal kombinálnák (mint a processzor). Sajnos erről részletesebb magyarázatot nem kaptunk. 

Az SK Hynix tavaly fejlesztett ki egy 16-gigabites (2 GB) DDR5 DRAM chipet, amit 5200 MT/másodperces és 1,1 voltos értékek jellemeztek. Egy 64 bites memóriamodul ezekkel a chipekkel 41,6 GB per másodperces sávszélességet kínálna. 

A vállalat számos technológián dolgozik, ami felgyorsítja majd a DDR5-ös chipeket. Kitért továbbá arra is a szakértő, hogy már a DDR6-os memóriaszabványon is folyik a munka, a cél pedig az, hogy a DDR5-höz képest a sávszélességet és a sűrűséget is megduplázzák. Mindennek az eredményeit nem csak a PC-s ipar, hanem a mobilpiac és a robotautók szektora is élvezheti majd.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.