Hirdetés

Már készülnek a DDR5-ös memóriamodulok



|

Gyorsabbak és hatékonyabbak lesznek a DDR5 modulokkal szerelt PC-k, de egy darabig még várni kell rájuk.

Hirdetés

A dél-koreai SK Hynix elindítja az első DDR5-ös RAM-modulok sorozatgyártását, ami nagy előrelépést jelent a 2013 óta tartó DDR4-es korszakhoz képest. Itt már nem csak a 4800 - 5600 Mbps-os adatráta lesz támogatott, de egy modul akár 256 GB kapacitású is lehet. Az első chipeket egyébként még 2018-ban mutatták be, azóta nem sok minden változott. A JEDEC a szabványt idén júliusban véglegesítette. A feszültséget innentől kezdve a modulok maguk szabályozzák, nem az alaplap. 

Hirdetés

Az SK Hynix egyébként egyébként már 6400 Mbps-os modulokat is tesztelt, és a 8400 Mbps-os modellek is tervben vannak. Várni kell még azonban, mire ezeket otthoni PC-kbe is be lehet építeni. 

A gyártó egyelőre adatközpontokban használná fel a DDR5-ös modulokat, ebben a szektorban nyernek a legtöbbet ugyanis az extra kapacitáson és hatékonyságon. A fogyasztói PC-s piacra a tippek szerint a jövő év végén juthatnak el az új memóriák, amelyek 2022-re az eladások 10 százalékát tehetik még csak ki. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.