Hirdetés

Már külső videokártyát is kezelnek a Macek



|

A macOS legutóbbi verziója többek között már a külső videokártyákat is támogatja.

Hirdetés

Az Apple legutóbbi frissítése több újdonságot is magával hozott a macOS-re, a legérdekesebb azonban az, hogy már a külső videokártyák támogatása is megoldott

Hirdetés

Ez azt jelenti, hogy elméletileg bármilyen grafikus dokkolót lehet már csatlakoztatni akármelyik Machez, aminek van Thunderbolt 3 portja. Miért célszerű ezt megtenni? Ebben a felállásban asztali videokártyát lehet használni egy laptophoz. A külső grafikus vezérlővel ugyanakkor egy asztali gépet is egyszerűbb frissíteni. 

A külső videokártyák támogatása Windowson már él egy ideje, éppen ezért a piacon ott van a Lenovo, az ASUS, a HP, a Gigabyte, a Razer és a Zotac is (ha kifejezetten a Thunderbolt 3-ra építő megoldásokat nézzük). 

A grafikus dokkoló persze csak egy dokkoló, abba még videokártyát is kell vásárolni. Bár az Apple szerint a macOS 10.13.4 több jelenlegi AMD kártyát is támogat, hivatalos támogatás egyelőre nincs az NVIDIA vezérlőkhöz. Mindezek fényében jelenleg az AMD Radeon RX 570, AMD Radeon RX 580, AMD Radeon PRo WX 7100, AMD Radeon RX Vega 56, AMD Radeon RX Vega 64, AMD Vega Frontier Edition Air, AMD Radeon Pro WX kártyákkal lehet biztos sikerre számítani. Hivatalosan az OWC, PowerColor, Sapphire és Sonnet dokkolóit ajánlja az Apple, de elvileg bármi más is működik. 

Amelyik Macen több Thunderbolt 3 port van, arra több eGPU-t is lehet csatlakoztatni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.