Hirdetés

Már nem a GeForce videokártyákból származik az Nvidia legtöbb bevétele



|

Az NVIDIA számára a legtöbb bevételt már nem a játékosok, hanem az adatközpontok generálják.

Hirdetés

Az Nvidia közzétette a 2021-es pénzügyi évének második negyedéves beszámolóját, amelyből kiderült, hogy összesen 3,86 milliárd dolláros árbevételt szerzett az elmúlt 3 hónap alatt a vállalat. Immáron azonban nem a játékosoktól szedi be a legtöbb pénzt a gyártó, az adatközpontokkal többet keres. A gaming divízió ugyanis 24 százalékos negyedéves előrelépés mellett 1,65 milliárd dolláros bevételt hozott, míg az adatközpontos üzletág 54 százalékos növekedés mellett 1,74 milliárd dollárt. 

Hirdetés

Ez pedig azt jelenti, hogy már nem a GeForce videokártyák adják a bevétel legnagyobb hányadát, még úgy sem, ha hozzávesszük a GeForce NOW szolgáltatásból befolyó összegeket. 

A szakemberek szerint az adatközpontos üzletág bevételei azért ugrottak meg ekkora mértékben, mert már a felvásárolt Mellanox árbevétele is az Nvidiát gazgadítja. Emellett pedig az új A100 Tensore Core GPU-knak is nagy sikere van az új szuperszámítógépekben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.