Hirdetés

Már nyáron jöhet a Samsung új SSD-je



|

A várakozások szerint felmossa a padlót a jelenlegi mezőnnyel a Samsung 980 Pro PCIe 4.0 SSD.

Hirdetés

A Samsung még a CES-en villantotta meg a 980 Pro SSD-jét, amely azért érdekes, mert már az új PCIe 4.0 csatolófelületet használja, ami az AMD X570 és B550 lapkakészletei támogatnak például. Konkrét megjelenési dátumot akkor még nem árult el a Samsung, de Ice Universe most megtudta, hogy két hónapon belül megjelenik az új sorozat. Vagyis legrosszabb esetben augusztus végéig befut a 980 Pro széria. 

Hirdetés

Megéri majd várni az új Samsung SSD-re, ugyanis papíron másodpercenként 6,5 GB-os maximális szekvenciális olvasási és 5 GB-os szekvenciális írási sebességre lesz képes. Ez nagyságrendekkel jobb, mint a PCIe 3.0-alapú 970 Pro másodpercenkénti 3,5 és 2,7 GB-os értékei, ráadásul a rivális PCIe 4.0-alapú adattárolókat is lekörözi (a Corsair MP600 például 5 és 4,3 GB-ot tudmásodpercenként). 

A Samsung szerint a 980 Pro 250 és 500 GB-os, valamint 1 TB-os változatokban lesz elérhető. Azt viszont nem tudni még, hogy mennyiért. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.