Hirdetés

Már Windows 10 is fut a Raspberry Pi gépeken



|

Itt egy új telepítő, amely bár nem hivatalos támogatással, de képes feltelepíteni a normál Windows 10-et a Raspberry Pi gépekre.

Hirdetés

A Microsoftnak van olyan Windows 10-e, ami fut az ARM processzorral szerelt eszközökön, de ennek használatához igazából olyan PC kell, mint a Lenovo Yoga C630 vagy az ASUS NovaGo. A Windows 10 on ARM régi windowsos okostelefonokon is elindul némi trükközéssel, de sajnos a Raspberry Pi gépeken nem. Ott csak Windows 10 IoT-t lehet használni, ami messze nem asztali rendszer. 

Hirdetés

Most azonban már van egy nem hivatalos módszer arra, hogy Windows 10-et telepítsünk a Rapsberry Pi 3 Model B és B+ eszközökre. A GitHubon nemrég felbukkant egy WoA Installer for Raspberry Pi 3 nevű telepítő a Windows 10 on ARM-hez. 

Alapvetően egy egyszerű eszközről van szó, amivel az ARM-képes Windows 10-et egy microSD-kártyára tölthetjük, majd operációs rendszerként bevethetjük a Raspberry Pi PC-ken. Természetesen csak akkor, ha van ARM architektúrához fordított Windows 10 példányunk. Ilyenhez a végfelhasználók nem juthatnak egykönnyen. Vannak útmutatók a letöltéshez és a fordításhoz, de a folyamat minimum megszegi a Microsoft használati feltételeit. 

A hivatalos megoldás érkezésééig mindenesetre legalább már van valamilyen módszer, amellyel a Windows 10 telepíthető az olcsó Raspberry Pi gépekre. Természetesen a legegyszerűbb és legkényelmesebb megoldás továbbra is a Raspbian. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.