Hirdetés

Március végén jönnek az ARM-alapú windowsos PC-k



|

A hibrid laptopok Snapdragon 835-ös lapkára építenek, és Windows 10 rendszert futtatnak.

Hirdetés

Közelednek az első olyan Windows 10-es PC-k, amelyek szívét már egy ARM-alapú chip jelenti. A Lenovo, a HP és az ASUS egyaránt mutattak be olyan hibrid laptopot, amely Windows 10-et futtat, és Qualcomm Snapdragon 835-ös lapkára építkezik. A Qualcomm most elárulta, hogy ezek már március végén megjelennek a piacon. 

Hirdetés

Az Always Connected PC-k (amik mindig készen állnak a munkára és szórakozásra) elsőként Amerikában, Nagy-Britanniában, Ausztráliában, Franciaországban, Olaszországban és Kínában kerülnek a boltokba. A windowsos PC-k előnyeit kombinálják hosszú üzemidővel, folyamatos online kapcsolattal és ARM-alapú chippel. 

Sajnos mindenre azért nem lesznek képesek (az Intel és AMD processzoros modellekhez mérten). Nincs például támogatás az x64-es appokhoz, illetve sok driver és játék sem fut majd az ilyen gépeken, ahogy a Windows Hypervisor Platform sem támogatott. 

Többen megkérdőjelezik ezeknek a PC-knek a hasznosságát, elvégre már léteznek olyan gépek, amelyekben hosszú üzemidőt garantáló Intel processzor van, továbbá LTE-modem, ami gondoskodik a folyamatos online kapcsolatról. Az ARM-alapú PC-k vételára ráadásul nem túl alacsony, nagyjából 600 dollártól indul. 

Érdekesség, hogy a HP Envy x2-ből eltérő típusú processzorral is lehet választani: a Snapdragon 835-ös kiadás 25 százalékkal hosszabb üzemidőt garantál (15 helyett 20 óra), miközben laposabb és könnyebb. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.