Hirdetés

Márciusban nagyot guríthat az AMD



|

Ekkor érkeznek a második-generációs Ryzen (Pinnacle Ridge) processzorok, illetve az X470-es és a B450-es alaplapok is.

Hirdetés

Végre körvonalazódott, hogy az AMD mikor dobja piacra a második-generációs Ryzen processzorait (ezek lesznek a Pinnacle Ridge CPU-k), illetve az ezeket kísérő, 400-as szériás lapkakészleteket. 

Hirdetés

A japán kereskedők iparági forrásokra hivatkozva azt állítják, hogy az AMD a Ryzen 2000 szériás processzorokat márciusban dobja piacra. Ezeket olyan alaplapokkal kísérik majd a gyártók, amelyek már a csúcsot és a középkategóriát jelentő AMD X470-es és B450-es lapkakészletekre építkeznek. 

A 300-as szériás alaplapokhoz mérten a legfőbb különbség PCI-Express gen 3.0-fronton adódik. A Pinnacle Ridge CPU-k eközben a Summit Ridge processzorok optikailag zsugorított verziói lesznek, vagyis az AMD az új Ryzen processzoroknak úgy emelheti az órajeleit, hogy a fogyasztásra ez talán nem is lesz hatással. 

A második-generációs Ryzen CPU-k a meglévő AM4-es foglalatra alapoznak, és kompatibilisek lesznek a piacon lévő alaplapokkal, feltéve, hogy azokra ad ki BIOS-frissítést a gyártójuk. Az AM4 2020-ig marad az AMD ígérete szerint. Az új alaplapok pedig a régi Ryzen processzorokkal is mennek majd, és persze a Raven Ridge Ryzen APU-kat is támogatják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.