Hirdetés

Más névvel, de mégis boltokba kerülhet a 12GB-os RTX 4080



|

Ha már egyszer bejelentették, kár lenne teljesen kukázni a modellt.

Hirdetés

Az Ada Lovelace generáció bemutatóján hatalmasat ment az RTX 4090, az alatta érkező modelleknek azonban nem volt hasonlóan pozitív a megítélésük. Persze a flagship is nagyon drága, a 12 GB-os RTX 4080 árát tényleg nem indokolta semmi, meg tulajdonképpen a nevét sem.

Az internet azonnal hatalmas ellentámadásba kezdett, és miután az Nvidia konstatálta, hogy ennyire nem tudja palira venni a gamer közösséget, felfüggesztette a 12 GB-os RTX 4080 indulását.

Hirdetés

A sokszor hitelesnek bizonyult kopite7kimi most új hírekkel érkezett a modellel kapcsolatban. Az információ szerint az Nvidia által egyelőre jegelt modell valamikor jövő januárban mégis a boltokba kerül majd, akkor azonban már mindenki RTX 4070 Ti-ként hivatkozik majd rá.

Tényleg meredek volt RTX 4080-nak hívni ezt a verziót is, hiszen a 16 GB-os RTX 4080 egy teljesen más kártya. Most már csak az árazás kérdéses, hiszen időközben az AMD tartott egy elképesztően erős bemutatót, ahol az RX 7900 XTX-szel és az RX 7900 XT-vel nagyon komoly versenytársakat állítottak a zöldek jelenlegi generációjának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.