Hirdetés

Másképp rezgetné az okosóráit az Apple



|

Egyre több funkció és tudás kerül az okosórákba, azonban a fizikai korlátok olykor ellehetetlenítik a további fejlődést. Áttervezésre kényszerül az Apple?

Hirdetés

Egy frissen benyújtott szabadalom szerint a cupertinói vállalat jelenleg azon töri a fejét, miképp lehetne több helyre szert tenni a Watch órák készülékházán belül. Évről-évre hízik a funkciók listája, a Series 6-nál bemutatott véroxigénszintmérést pedig hamarosan a vércukorszint vizsgálati lehetősége egészítheti ki. Nem csoda, ha hardveres korlátok merülnek fel.

Megdöbbentő, hogy a digitális jólétünket milyen komplex módon figyeli a csuklónkra helyezett eszköz, és hogy a jövőben még több szenzor figyelhesse az egészségünket, több változtatásra is szükség lehet. Az Apple Watch alap dizájnnyelve nagyon minimálisan változott a kezdetek óta, ami egyben azt is jelenti, hogy az eszközt működtető hardvernek is egységnyi területen kellett fejlődnie, gyorsulnia, és nem mellesleg egyre inkább energiatakarékossá válnia.

Hirdetés

Az órákat tervező csapat elérhetett egy határt, a legújabb ötlet ugyanis az, hogy az óra finom rezgéseit eddig előállító Haptic Engine-t száműzik a vázból, és egy speciális, "mozgó" akkumulátor veszi át a helyét. Tehát a rezgéseket maga a telep generálná, a felszabadult hely pedig lehetőséget adna a kapacitás növelésére is.

Egy másik eshetőség, hogy az Apple további szenzorokat, vezérlőket tervezhetne a megüresedett helyre, a felhasználók többsége azonban vélhetően elégedettebb lenne egy picit hosszabb üzemidővel. A szabadalom benyújtása természetesen nem jelenti azt, hogy ez a megoldás mindenképp megjelenik majd egy jövőbeni termékben, ugyanakkor jól jelzi a tervezés során felmerülő problémákra adható ötleteket, lehetséges megoldásokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.