Hirdetés

MateBook 16s – ezt tudja a Huawei új prémium laptopja



|

12. generációs Intel processzorokkal és szemkímélő kijelzővel támad a 16 hüvelykes csúcsgép.

Hirdetés

A Huawei tegnap Isztambulból jelentkezett be egy nagyszabású bemutatóval, ahol egy sor új terméket villantott meg a cég, köztük a középkategóriás nova-mobilokkal, egy igazán különleges táblagéppel és a Freebuds Pro vezeték nélküli fülessel.

A repertoárból a laptopok sem maradtak ki, melyek közül első körben a középkategóriás Huawei MateBook D 16 veszi célba a magyar piacot lokalizált magyar billentyűzettel, az ősz során viszont az új, felsőbb kategóriás MateBook 16s-t is megkapjuk még erősebb belsővel.

Hirdetés

Ami a specifikációt illeti, a 16 hüvelykes laptop fő fegyverténye a 12. generációs Intel-processzorcsalád, amelyből az i5-től indulva az i7-en át akár a Core i9-12900H-s szörnyeteggel is kérhetjük. A Core i9-12900H a jelenlegi legerősebb központi egység, amit sikerült a Huawei-nek egy egészen vékony gépházba belepakolnia. A 16s egyik fájó pontja, hogy sajnos nem jár dedikált grafikus chip a CPU mellé, csak az integrált Intel Iris Xe technológia, így nem a játékokban fogjuk kihasználni a gép erejét.

Cserébe memóriából 16 GB-ot, SSD tárhelyből pedig 512 GB-ot kapunk, míg a kijelző egy 2520 x 1680 pixeles felbontású, 3:2-es képarányú, érintésérzékeny panel. Az 1,99 kilogrammos MateBook 16s-be egy 1080p-s felbontású webkamera, beépített ujjlenyomat-olvasó és két hangszóró is került, ráadásul a webkamera felül, a kávában található. A portokat illetően 4 db USB,  1 db USB 3.2 Gen 1 (Type A), 1 db Thunderbolt 4 (Type-C), valamint egy HDMI- és egy jack-bemenet áll rendelkezésre. A MateBook 16s szintén megkapta a Huawei SuperDevice szolgáltatást, így az ökoszisztémába kapcsolódó összes eszköz extra szolgáltatásokat és villámgyors kapcsolódást ígér, legyen az egy telefon, vagy például egy fülhallgató.

A gép hivatalos ára 1700 dollár, ami átváltva 645 ezer forint körül van, a hivatalos magyar árazás azonban még nem ismert, ahogy a pontos hazai megjelenési dátum sem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.