Hirdetés

MediaTek chip rejtőzik a PlayStation Classicban



|

Darabokra szedték a PlayStation Classic konzolt, mindennek hála pedig több érdekességre is fény derült.

Hirdetés

A PlayStation Classic egy 100 dolláros retró konzol, ami olyan, mintha az eredeti PlayStation kicsi verziója lenne. 20 klasszikus játék van rá előtelepítve. Idén ősszel jelent meg, a fogadtatása vegyes volt, de inkább pozitív. Természetesen hamar kiderült az is, hogy mi van benne. 

Hirdetés

Azt már tudtuk, hogy az eszköz a PCSX ReARMed emulátor egy verzióját használja, hogy régi játékokat futtasson új hardveren. Most a HDBlog.it azonban darabokra is szedte a konzolt, így több érdekesség is kiderült a hardverről. 

A PlayStation Classic belsejében egy MediaTek MT8167-es chip található, ami egy 4-magos, 1,5 GHz-es ARM Cortex-A35-ös processzort és PowerVR GE8300 grafikát rejt. A konzolban 1 GB DDR3-1866-os memória, 16 GB-os eMMC 5.1 flash tárhely és MediaTek MT6392A kodek található. A rendszer 2 wattot fogyaszt, és passzív hűtést használ. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a PlayStation Classic hasonló módon lesz-e hackelhető, mint a Nintendo NES Classic Edition. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.