Hirdetés

Agyonverte a többi mobilos csúcslapkát a MediaTek Dimensity 1000



|

Kiszivárgott mérési eredmények alapján a Dimensity 1000 leveri a Qualcomm Snapdragon 855 Plust és az Apple A13 Bionic lapkát is.

Hirdetés

Azt már a bemutatóból tudtuk, hogy a MediaTek többé nem elégszik meg a tucatkategóriával - a 7 nm-es Dimensity 1000 chip a csúcsra tör, és a prémium kategóriában hódít majd jövőre, 5G-s modemmel, négy Cortex-A77 maggal és Mali-G77 GPU-val. 

Hirdetés

Szerencsére nem kellett sokat várni a további fejleményekre, az AnTuTuban rögzített mérési eredmények máris kiszivárogtak. A lapka 511 363 pontot szerzett a méréseken, ezzel alaposan elverte a jelenlegi legjobb rendszerchipeket. Az ASUS ROG Phone II gamermobil például 496 226 pontot préselt ki a Qualcomm Snapdragon 855 Plusból, az iPhone 11 Pro Max 456 065 pontot szerzett az A13 Bionic chipnek hála. 

Természetesen ezek szintetikus mérések, tehát a gyakorlati sebességhez nem sok köze van ezeknek a pontszámoknak. Azt ugyanakkor remekül jelzik, hogy bekerült a top ligába a MediaTek. 

Ami a Dimensity 1000 részpontszámait illeti, a processzora a legjobb eddigi eredményt érte el az AnTuTu történetében. Azt sajnos még mindig nem tudjuk, hogy melyik mobilba kerülhet először ilyen SoC, de az biztos, hogy 2020 első negyedévében kiderül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.