Hirdetés

Még a Core i5-8250U-nak is odacsap a Snapdragon 8cx



|

Kiszivárogtak a Qualcomm Snapdragon 8cx benchmark-eredményei, amelyek alapján a Core i5-8250U-ra is fenyegetést jelent a lapka.

Hirdetés

A Snapdragon 8cx a Qualcomm ARM-alapú rendszerchipje, amely Windows 10-et futtató laptopokba készült. Régóta törekszenek a cégek arra, hogy Windows platformon is kihasználják a WoA előnyeit, ugyanakkor hiába a jobb üzemidő, eddig nagy baj volt a teljesítménnyel. 

Hirdetés

Ezt orvosolná a Snapdragon 8cx lapkával a Qualcomm. 

Kiszivárgott Geekbench-eredmények alapján a Snapdragon 8cx 3327 és 3352 pontot ért el két egymagos és 11 154 és 11 048 pontot két többmagos teszten. Ezzel a szakértők szerint még az Intel Core i5-8250U-ra is fenyegetést jelent a Qualcomm chip. 

Mindezek kapcsán nem csak azt fontos kiemelni, hogy a Snapdragon 8cx már a 4-magos Core i5-8250U-val egy szintű teljesítményt képes garantálni, hanem azt is, hogy a Qualcomm SoC-t mindössze 7 wattos TDP érték jellemzi, míg az Intel lapkánál ugyanez 15 watt. 

A Snapdragon 8cx 7 nm-es gyártástechnológiával készül, így elvileg igen takarékos lesz, vagyis ezúttal üzemidőben és teljesítményben is összejöhet a bravúr. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.