Hirdetés

Még a GCN-ből is merít a Navi 10-alapú Radeon RX 5700



|

A vegytiszta RDNA-val csak 2020-ban áll majd elő az AMD, a Radeon RX 5700 még a GCN-re is épít.

Hirdetés

Az AMD az idei Computexen indította el a Ryzen 3000-es processzorokat, valamint némi előzetest mutatott a Navival kapcsolatban. Bár a szakértők azt várták, hogy a 7 nm-es Navi a GCN architektúrára épít, az AMD bejelentette, hogy már az új RDNA grafikus architektúrát veti be. 

Hirdetés

Most viszont kiderült, hogy a Navi 10-alapú GPU-k, mint például a Radeon RX 5700, csak hibrid megoldások lesznek, GCN és RDNA alapokra egyaránt építenek. A teljes átállásra csak 2020-ban kerít sort az AMD. 

Az RDNA-t kifejezetten a játékokra szabva fejlesztették, az RDNA-alapú GPU-k pedig teljesen új tervezésű számítási egységet és sok egyebet hoznak magukkal. Elsőként ezek támogatják a fogyasztók számára az új PCIe Gen4 szabványt. Persze az AMD nem hagyja el a GCN-t, legalábbis a mostani Navi 10 generáció még ebből is merít. 

A GCN egy 7 éves architektúra, amit minden generációnál tovább finomítottak. A fejlesztők optimalizálták rá az engine-eket, éppen ezért rossz ötlet lehet ezt azonnal a kukába vágni. Ennek ellenére eljött az idő a váltásra, de itt fokozatosan lép az AMD. Vagyis az RDNA minden előnyét csak a Navi 20 kártyák mutatják majd meg, 2020-ban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.