Hirdetés

Még az idén megérkezik a Toshiba 26 TB-os merevlemeze



|

Lesz hol tárolni a következő Call of Duty-t.

Hirdetés

20 éve még királyként terpeszkedhettünk egy 120 GB-os HDD-n, azóta viszont nagyot változott a világ, az élet legalább 1 TB környékén kezdődik, de az is csak szűkösen elég a 4K-s családi videók és a 100 GB körüli játékok korában.

A kielégíthetetlen tárhelyéhséghez felzárkózva a Western Digital decemberben mutatta be a történetének első 20 TB-os merevlemezeit, most pedig a Toshiba emeli tovább a tétet, és még az idei évben elhozza a 26 TB-os opciókat.

Hirdetés

Ez a Business Wire-ön megosztott ütemtervből derül ki, ami a következő évek menetrendjét is felvázolja. Az alább is látható ábra szerint 2022-ben jönnek a 26 TB-os HDD-k, valamikor 2023 és 2024 között pedig már a 30 TB-os álomhatárt is megugorják a japánok. Ami a távolabbi jövőt illeti, 2025-ben futhatnak be a 35 TB-os tárolók, 2026 után pedig 40 TB felett járunk majd.

A Toshibánál jelenleg a 20 TB-os ajánlat jelenti a plafont, ebben 9 tárolólemez található, az idén érkező 26 TB-os HDD-be viszont már 10 lemezt szerelnek. A bővítési ütemterv alapján a következő években is élénk verseny várható, mivel a Western Digital is 2024-re harangozta be a 30 TB-os merevlemezeit.

Az óriási kapacitású HDD-k egyébként elsősorban nem a javarészt SSD-re átállt lakossági fogyasztókat, hanem a vállalati szektort célozzák, ahol az adatközpontok részéről évről évre növekszik az igény a hagyományos technológia iránt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.