Hirdetés

Még be sem jelentették, máris rekordot döntött az AMD 96 magos processzora



|

A munkaállomásokba szánt szörnyeteggel csak a pirosak másik CPU-ja tudja felvenni a versenyt.

Hirdetés

Ha minden jól megy, hamarosan piacra kerül az AMD új Zen 4-es szörnye, a Ryzen ThreadRipper Pro 7995WX, de ahogy az lenni szokott, az első teszteredmények már most, a hivatalos rajt előtt kikerültek az internetre. Ezek alapján a pirosak új szörnye mindenkit maga mögé utasít, egyedül talán a vállalat saját, 128 magos EPYC szerverprocesszora tudja felvenni vele a versenyt.

Ezúttal egy linuxos Geekbench 5 teszt látott napvilágot, amin 2095-ös single core és 81408-as multi core pontszámot ért el a processzor, jócskán beelőzve az eddigi rekordert, egy 56 magos Xeon w9-3495X processzorral dolgozó ASUS munkaállomást.

Hirdetés

A projektnek az is a különlegessége, hogy egy HP Z6 G5 munkaállomással állították be a csúcsot, miközben a HP volt eddig az egyetlen gyártó, amelyik nem készített Ryzen ThreadRipper Pro-alapú gépet.

A teszt alapján a processzor 96 maggal, 192 szállal, 96 MB L2 és 384 MB L3 cache-sel, valamint fél TB memóriával dolgozik. A legelképesztőbb kiszivárgott adat a 7,97 GHz-es órajel, ezt azért nehezen hisszük el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.