Hirdetés

Meg fogsz döbbenni, hogy melyik most a legnépszerűbb videokártya a Steam felhasználói körében



|

Letaszították trónjáról a pozíciójából sokáig kirobbanthatatlannak tűnő GTX 1060-at.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy 2016-ban jelent meg, az Nvidia GTX 1060 még mindig rendkívül széles körben elterjedt, egészen mostanáig ez duruzsolt a legtöbb Steam-felhasználó PC-jében közül. A megjelenéskor a középosztályba tartozó GPU-t az Nvidia egy másik modellje váltotta a trónon, ám ami igazán meglepő a történetben, az az, hogy a szóban forgó kártya egy még szerényebb képességű igásló.

A GTX 1060-ról tudni kell, hogy bár már hatéves is elmúlt, továbbra is remek választás azoknak, akik nem akarnak sokat költeni videokártyára, és megelégszenek azzal, ha 1080p-ben, normális beállításokkal élvezhető fps-t kapnak. A GPU pozícióját az is erősítette a Steam-felhasználók körében, hogy jelentős hiány volt újabb hardverekből az elmúlt időszakban, illetve másodkézből nagyon jó áron lehet hozzájutni ehhez a modellhez.

Hirdetés

A Steam legfrissebb adataiból kiderült, hogy a népszerűségi listát sokáig vezető GTX 1060 most már csak a második, de nem egy erősebb modell érte utol és előzte be, hanem a gyengébb GTX 1650-es. Ezt a felhasználók 6,27%-a választotta. A GTX 1060 mögött az RTX 2060-as áll a harmadik helyen, amit az RTX 3060 laptopos verziója, a GTX 1050 Ti, majd az RTX 3060 követ ebben a sorrendben. Az talán kevésbé meglepő, hogy az Ada Lovelace generációnak még nyoma sincs, a listán nem szerepel sem az RTX 4090, sem pedig az RTX 4080.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.