Hirdetés

Még jobban fokozódik a bányászőrület



|

A partnergyártók mind növelték a megrendeléseiket, újabb bányászrohamtól tart a piac.

Hirdetés

A Digitimes jelentése szerint a videokártyák partnergyártói mind fokozták a megrendeléseiket, vagyis az eddiginél jóval több GPU-t kérnek az AMD-től és az NVIDIA-tól. 

Hirdetés

Iparági források szerint mindennek a hátterében az áll, hogy növekvő eladásokra számítanak, méghozzá a digitális pénzek bányászata miatt. Állítólag újabb nagy bányászroham van kilátásban. 

A bányászgépekre nagy igény van manapság, a digitális pénzeket pedig leginkább GPU-n keresztül bányásszák. Sokan az AMD és az NVIDIA videokártyáit mind felhasználják a bányászathoz, tehát már rég nem igaz, hogy csak az AMD vezérlőit kapkodják el (és a legutóbbi NVIDIA architektúrák éppúgy alkalmasak a bányászatra). 

Mivel a vészjósló hangok és buborékhírek ellenére is tovább növekszik a digitális pénzek árfolyama, ezért az Asustek, a Gigabyte Technology, az MSI, a TUL, a Colorful és a Galaxy Microsystems is igyekszik a lehető legnagyobb készletekkel kiszolgálni a keresletet. 

Az elmúlt hetekben némileg már eleve mérséklődtek az árazások, ha pedig valóban hatalmas készletekre számíthatunk, akkor talán visszatérhetünk idővel a gyártók által ajánlott végfelhasználói árakhoz is. Bele azonban senki ne élje magát az árcsökkentésekbe, ugyanis a bányászroham nem tudni, hogy milyen arányban nő tovább, a kiugró keresletnövekedésnek pedig nem lesz előjele. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.