Hirdetés

Még nagyobb irányítást ad a kezünkbe a Windows 10



|

Az engedélyeket hamarosan apponként szabályozhatjuk a Windows 10-ben.

Hirdetés

Amikor a Windows Áruházból telepítünk egy appot, amely hozzá akar férni a földrajzi helyünkhöz, akkor eldönthetjük, hogy a hozzáférést engedélyezzük vagy elutasítjuk. A Windows 10 őszi alkotói frissítésével kezdve azonban jóval nagyobb irányítást ad a kezünkbe a Microsoft. 

Hirdetés

Az adatvédelmi beállítások fölött még nagyobb irányítása lesz a felhasználóknak - de csak a Windows Áruházból származó appoknál. A hagyományos windowsos szoftverek nem kérnek engedélyt, ha hozzá akarnak férni a földrajzi helyzetünkhöz vagy a kameránkhoz. 

A modern appoknál viszont külön adhatunk engedélyt (vagy tagadhatjuk azt meg) a helyzetünk mellett a kamerához, a mikrofonhoz, a névjegyekhez, a naptárhoz, a zenekönyvtárhoz, a képekhez és a videókhoz. 

A Windows 10 őszi alkotói frissítése október 17-én jelenik meg. Az új engedélyek kizárólag az ezután frissített vagy telepített appoknál szabályozhatóak, a már telepített appoknál csak a Gépházon keresztül módosíthatóak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.