Hirdetés

Még szebbek lettek a játékok a next-gen Xboxokon



|

Hivatalosan is elérhetővé vált a Dolby Vision a Microsoft legújabb gépein.

Hirdetés

A Microsoft már az Xbox Series X és a Series S tavalyi megjelenése előtt beharangozta, hogy a next-gen konzolok támogatni fogják a Dolby HDR technológiáját, a nagyobb fényerőt, élénkebb színeket és jobb kontrasztot kínáló Dolby Visiont.

A funkció tesztelése még tavasszal indult el az Xbox Insider Program keretében, a redmondiak pedig azt ígérték, hogy még az idén elérhetővé teszik a nagyközönség számára is. Azóta nagy volt a csend a dolog körül, a jelek szerint viszont nem kell többet várni, az Xbox hivatalos blogja ugyanis bejelentette a Dolby Vision-támogatás rajtját.

Hirdetés

A leírás alapján innentől több mint 100 next-gen cím szépül meg a technológiával, melyeknél a Dolby szorosan együttműködött a fejlesztőkkel, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki az eljárásból. Az újdonságok mellett viszont a régebbi játékok sem maradnak ki a buliból, az ígéretek szerint ugyanis a Dolby Vision több ezer,  HDR-t vagy Auto HDR-t támogató klasszikus látványát is felpolírozza.

Hogy mire kell számítani, azt az alábbi, szimulált demó illusztrálja, melyben a Gears 5-öt láthatjuk standard HDR és Dolby Vision üzemmódokban.

A Dolby Vision használatához ugyanakkor mindenképp szükség lesz egy kompatibilis tévére,  a legjobb élmény érdekében pedig nem árt bekapcsolni a next-gen játékos funkciókat is, mint például az automatikus alacsony késleltetési módot (ALLM) és a változó képfrissítési gyakoriságot (VRR).

Hogy a tévénk kompatibilis-e a Dolby Visionnel, azt a konzol általános beállításaiban, a "TV és kijelző beállításai" menüpontban tudjuk ellenőrizni. A Dolby Vision engedélyezéséhez ugyanitt a "Videomódok" almenübe kell navigálni, ahol egy pipálással aktiválhatjuk a funkciót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.